Komputer Dinding Bahagian 1

5/5 - (1 vote)

YouTube video


Saya ingin membuat komputer dinding tersembunyi.. Mula-mula saya ingin menyediakan komputer yang akan digunakan.. Saya menggunakan komponen komputer dari Monaliza: Terima kasih kepada ahli Patreon yang menyokong kandungan pendidikan di #daretomake

source

BACA JUGA  Apakah itu PC All-in-One (AIO)? Mengapa ia digunakan secara meluas? Murah, atau ada sebab lain?

33 thoughts on “Komputer Dinding Bahagian 1

  1. Abg shafiq, 🙏🏻boleh tak ajar buat AR guna phone je, kalau guna fon bolehla. Saya tak tahu dan berminat nak belajar

  2. maybe Graphic card boleh install dalam position yg lebih tight pakai "PCi Riser Cable"
    -so cabinet boleh design lebih minimal + stealth

  3. bagi sy Dekat dinding slide dri atas ke bwah untuk jadikan meja sebagai alas meje..😅

  4. bang kalau nak share idea kan, saya prefer sent drawing dan boleh saya dpt kan email ke pape ke?

  5. Knapa tak buat screen jadi mcm frame gambar je.. lain2 meja dan keresi jenis slide keluar dn masuk

  6. Ni Linus tech versi malaysia terbaik. mmg enjoy tengok video ni. dah subscribe dan tekan loceng xD

  7. Subjektifnya, susun atur komponen PC yg pelbagai bentuk, warna, saiz, dengan aksesori lampu2 dan kipas yg mahal2 tu semua kalau di hamparkan ke dinding saja dah jadi wall-art bg sy. 🤤 Sy suka idea kat intro video, gabung semua jd all-in-one dan ada leg clearance.
    1st layer – PC lekat kat dinding,
    2nd layer – 2monitor,
    3rd layer – meja
    4th layer – cermin/wallpaper/woodcarving besar logo #beranibuat

  8. 2nd plan bagus, tapi kena letak dusk filter dekat ruang kosong. Untuk moniter pakai 2 wall breket (1 static, 1 flexible) atau 2 moniter arm

  9. High end PC ni, guna untuk editing ke? Ingatkan santai² je lekat kat dinding ni.
    6900X, 3950X, water-cooling. Kalau dapat 5950X lagi best 😅

  10. untuk pc boleh buat ala frame tanpa case lekat dekat dinding, untuk monitor keyboard mouse mungkin boleh tengok DIY Perks

Comments closed