Komputer Dinding Bahagian 1

5/5 - (1 vote)



Saya ingin membuat komputer dinding tersembunyi.. Mula-mula saya ingin menyediakan komputer yang akan digunakan.. Saya menggunakan komponen komputer dari Monaliza: Terima kasih kepada ahli Patreon yang menyokong kandungan pendidikan di #daretomake

source

BACA JUGA  Pengenalan Berkaitan Komponen Komputer Peribadi

33 thoughts on “Komputer Dinding Bahagian 1

  1. @farhanabdullah01

    Abg shafiq, πŸ™πŸ»boleh tak ajar buat AR guna phone je, kalau guna fon bolehla. Saya tak tahu dan berminat nak belajar

  2. @farheart

    maybe Graphic card boleh install dalam position yg lebih tight pakai "PCi Riser Cable"
    -so cabinet boleh design lebih minimal + stealth

  3. @haziqaisar5095

    Subjektifnya, susun atur komponen PC yg pelbagai bentuk, warna, saiz, dengan aksesori lampu2 dan kipas yg mahal2 tu semua kalau di hamparkan ke dinding saja dah jadi wall-art bg sy. 🀀 Sy suka idea kat intro video, gabung semua jd all-in-one dan ada leg clearance.
    1st layer – PC lekat kat dinding,
    2nd layer – 2monitor,
    3rd layer – meja
    4th layer – cermin/wallpaper/woodcarving besar logo #beranibuat

  4. @isyamX

    Rindu jugak project computer ni dr berani buat.. kali ni dgn idea yg menarik.. mantap tuan

  5. @mohdk2299

    High end PC ni, guna untuk editing ke? Ingatkan santaiΒ² je lekat kat dinding ni.
    6900X, 3950X, water-cooling. Kalau dapat 5950X lagi best πŸ˜…

  6. @sekerat

    untuk pc boleh buat ala frame tanpa case lekat dekat dinding, untuk monitor keyboard mouse mungkin boleh tengok DIY Perks

Comments are closed.