Dapatkan Senarai 6 Baju Kurung Murah Online Disini!

5/5 - (1 vote)

Kali ini kami akan kongsikan info berkenaan dengan Baju Kurung Murah Online . Ini termasuklah Jenis baju kurung tradisional , Baju kurung murah online, baju kurung murah rm30 , baju kurung moden murah rm50 ,baju kurung murah shopee, baju kurung murah dan cantik, baju kurung murah shah alam, baju kurung online boutique dan senarai butik baju kurung online di Malaysia.

Jenis baju kurung tradisional

Jenis Baju Kurung Murah Online

Sekiranya anda belum memutuskan jenis Baju Kurung Murah Online yang anda mahu pesan, anda dapat melihat jenis baju kurung yang anda suka atau mungkin anda mempunyai idea untuk menggabungkan beberapa corak sehingga ada perbezaan pada baju yang anda pesan, anda boleh periksa gambar di bawah.

● Baju Kurung Pesak

Poket sangkar adalah sejenis pakaian tradisional atau potongan klasik yang pada mulanya dipakai oleh semua wanita Malaysia di Malaysia. Apa yang membezakan reka bentuk baju kurung Pesak ini dari rekaan lain baju kurung yang lain adalah kehadiran potongan pesak di bahagian kiri dan kanan baju tersebut.

1. Baju Kurung Pahang

Ianya hampir sama dengan baju kurung pesak, baju kurung pahang juga ada mempunyai pesak di bahagian kiri dan kanan baju. Yang membezakan baju ini dari yang lain ialah pesak baju kurung ini mempunyai potongan yang lebih lebar drp baju kurung baju pesak.

2. Baju Kurung Kedah

Untuk baju kurung Kedah pula, ianya mempunyai potongan baju dan lengan yang pendek berbanding baju kurung jenis yang lain.

BACA JUGA  6 JENIS BAJU MELAYU - JUAL MURAH BAJU LELAKI & WANITA

3. Baju Kurung Moden

Reka bentuk baju kurung moden pula direka dengan potongan yang mengikut bentuk badan si pemakai dan juga tidak berpecah.

4. Baju Kurung Peplum

Dan jenis baju kurung yang paling popular adalah baju kurung peplum. Baju kurung ini direka dengan potongan bergelombang hingga ke pinggang baju.

5. Baju Kurung Teluk Belanga (baju kurung biasa)

Ianya juga dikenali sebagai baju kurung Johor dan pertama kali diperkenalkan semasa pemerintahan Almarhum Sultan Abu Bakar. Almarhum mengatur agar baju wanita itu berada di bawah lutut dengan garis leher yang halus dan tidak ada poket. Pada masa kini, pelbagai jenis pengubahsuaian dan pengubahsuaian dilakukan mengikut perubahan mod.

6. Baju Kurung Cekak Musang

Baju kurung ini lebih kurang menyerupai baju kurung teluk belanga, kecuali leher, leher tinggi atau leher lurus. Pakaian ini dipercayai mendapat pengaruh dari India dan China.

Baju kurung murah rm30 & baju kurung moden murah rm50 di Shopee dan Lazada

Bagi anda yang mempunyai bajet yang agak rendah anda masih boleh membeli baju kurung yang murah dan moden dalam lingkungan harga rm30-rm50 di Shopee dan juga di kedai online di Lazada.

Kurung moden Bunga Rm 30

Baju kurung moden rm30.  baju kurung online boutique , senarai butik baju kurung online. Jenis baju kurung tradisional
Baju kurung moden rm30

BAJU KURUNG MODEN LABUH RM50

Dengan hanya rm49 anda boleh dapat baju kurung baju kurung murah dan cantik di Shopee.

Baju kurung murah online. BAJU KURUNG MODEN LABUH RM50. baju kurung murah shah alam.  baju kurung moden murah rm50. baju kurung murah dan cantik
BAJU KURUNG MODEN LABUH DI SHOPEE


Baju Kurung Murah Online – Shah Alam

Bagi mereka yang ingin mencari pembekal atau Boutique baju kurung di Shah Alam boleh yang anda menghubungi alamat berikut. Senarai butik baju kurung online & baju kurung online boutique.

#1. Imaan Boutique Shah Alam

G 19, Jalan Plumbum Q7/Q, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor

+60355246244

#2. KARABUM BOUTIQUE SHAH ALAM

Women’s clothing store

NO 30-1, JALAN SELASIH U12/K CAHAYA ALAM, SEKSYEN, U12 Shah Alam, 40170 Shah Alam, Selangor

+60182224156

#3. LosraVelda – Baju Kurung Moden & Baju Raya

65, Jalan Plumbum P7/P, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor

+60355241092

#4. Koleksi Aminah

Kompleks Pkns Shah Alam, 11, Persiaran Sultan, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor

+60133399445

#5. Cirgaro Apparel

Lot F4A, First Floor Plaza Shah Alam No. 2, Jalan Tengku Ampuan Zabedah, Seksyen 9, 40000 Shah Alam, Selangor

+60168811430

BACA JUGA HARGA HANDPHONE MURAH TERBAIK / TERBARU/TERKINI

Leave a Reply