7 AKSESORI YANG PERLU DIHARAMKAN DALAM KERETAPI!

By | January 16, 2024
Rate this post



boleh buka kereta, buka Shopi, tekan semua objek aksesori yang ada. jadilah kereta ubah suai yang ditentukan oleh shopi. Tetapi… . Nanti sebelum beli helaian tu, elok korang tengok video ni dulu. Tidak semua aksesori boleh dipasang. Di sini kami senaraikan 7 aksesori yang berbahaya jika dipasang. . #mekanikamalaysia #accessoriberdanger #accessoriberbayapadakereta —- Follow Mekanika Malaysia WEBSITE : YOUTUBE : FACEBOOK : INSTAGRAM :

source

BACA JUGA  songket kebaya! #ootd #fashion2022 #newfashion #fashion

42 thoughts on “7 AKSESORI YANG PERLU DIHARAMKAN DALAM KERETAPI!

  1. @muhammadrazin4301

    Lampu merah kelip2 tu disarankan saya rasa , sebab terlalu banyak kes langgar belakang , alasan nye tak nampak lampu brek , so bila berkelip tu mungkin akan membuat pemandu belakang lebih alert untuk jaga jarak , sekadar perkongsian , maaf kalau ada terkasar bahasa❤

  2. @arian2042

    Carpet cap ayam saya ada pengalaman terlipat bawah brek. Kena pulak kat federal highway 😅 Memang terus cium kereta depan

  3. @ZakiMNoor

    lgi 1 botol wlaupun dia bukan katagori accessories tapi bahaya jgk…tak kisah la air minirel ke botol air tapewer ke apa botol skli pun jgn letak merata atas lantai kereta terutama bahagian pemandu…sama mcam karpet tu tadi dia bergolek smpai dok belakang pedal brek….

  4. @sivah-sy4dh

    Bang Japar bagi berapa banyak pasal kesedaran..mana ada peduli..lebih2 yang pakai vios..malam je on lampu kabus merah kat belakang …tak langsung peduli kat orang lain..nak syok sendiri je

  5. @kkiat424

    Tinted Lampu I agree!! I complain to JPJ Tinted Lampu tu kenapa tak tangkap? Itu bahaya sebab tak nampak!! But u know what they say? Tak cukup orang, lagipun check road tax & lesen expired lebih penting. Wth? 😓😓😓

  6. @safwanmohamad7564

    Kereta saya biasa tinggal kat rumah … bapak saya yg selalu pakai… digantungnya box kecil Allah / Muhammad … berani ke nak tanggalkan? dari mekah lak tu

    Sampai saya jual kereta tu saya xcabut 😁

  7. @toraman1010

    "kereta spec Shopee" aduh terasa aku. Dapat je axia e waktu 2020 , terus aku cari barang kat shopee. ahahahah

  8. @myghuraba18

    STANDARD ITU INDAH SIAA….. APA KAU LETAK MCM² .. MCM KETA STAR WARS DH AKU TGK. hahaha. Lagi pelik, keta kancil ko pelekat sticker besar kedabak nissan kat cermin belakang. Kebependa siaa.. ko letak mira boleh tahan kiqe lagi..

  9. @najibmn4401

    Bang japar please buat video tentang bila waktu yang sesuai nak bukak high beam dan fog lamp. Dan jangan pakai lampu putih kat belakang. Sakit hati bang ramai orang yang buat. Sakit mata semua ada

  10. @akatsukia9695

    Bab pelapik tu mmg bhya,x pasal² keta jd auto pilot sbb padel minyak saggkut di lebihan/melugsur, plapik kaki ,,wassalam 😅

  11. @saifulbakhtiar1353

    Paling menyampah Kalau duduk belakang kete yg lampu brek kelip2 tu.. Berdenyut je Hati ni…org tau ye kau brek kete.. X pyh nk buat kelip2 Bagai.. Macam Sakai.

Comments are closed.